Moras bil

VW Bubbla och två killar

Här är Göran och Mix, på väg till Kallhällsbadet sommaren 1979. Platsen är strax bakom lastkajen vid Kallhälls station… Det här var på den tiden då det även kördes gods från en del av SJ’s lokaltågsstationer runt Stockholm.

Under det sena 1970-talet hade jag tagit körkort och det hade även mina vänner Mora och Mix. Mora hade dessutom begåvats med en bil från sin syster; en 1961 års Volkswagen 1200. Vi turades om att ha bilen och sommaren 1978, 1979 och 1980 gjordes det turnéer runt landet, bl a fikaresor till vänner… Vi hade en svart anteckningsbok där alla kaféer med stil noterades och gavs omdömen – koppar med eller utan ryk…

Ett konditori av den gamla stammen var (är?) Holmgrens i Kalmar t ex., här kunde man få dagens tårta och obegränsad fika för en viss fastställd peng. Ett alternativ till lunch…
Vi gillade fikakulturen som motvikt till alla dessa pizzerior etc som blommade upp under 70-talet.

Det här var en av sysselsättningarna mellan tentaperioderna… Bilen var halvt livsfarlig och bilbälten var det inte tal om! Den var f ö mycket trång att sova i. Men vad gjorde väl det då ?!
Här är bilen i varje fall (Dekalen kom från ett hak i Kalmar… det var lite kult tyckte vi :-) )